DOLAR 32,2041 0%
EURO 34,9954 -0.05%
ALTIN 2.515,320,60
BITCOIN 2159594-0,41%
Tokat
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NİKSAR ARAZİLERİ, YEŞİLKAYA SULAMA GÖLETİ İLE HAYAT BULACAK

NİKSAR ARAZİLERİ, YEŞİLKAYA SULAMA GÖLETİ İLE HAYAT BULACAK

Tokat İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanılan Yeşilkaya Sulama Göleti İnşaatında sona yaklaşıldı.

ABONE OL
Aralık 15, 2023 10:32
NİKSAR ARAZİLERİ, YEŞİLKAYA SULAMA GÖLETİ İLE HAYAT BULACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokat İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanılan Yeşilkaya Sulama Göleti İnşaatında sona yaklaşıldı.

Tokat İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Tokat’ın dört bir yanında sulama göleti inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan yeni projeler ihale edilirken bir yandan da ihalesi tamamlanarak yapımına başlanılan sulama göletleri tamamlanıyor.

Tokat İl Özel İdaresi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğinde gerçekleştirilen Niksar Yeşilkaya Sulama Göleti inşaatı tamamlandığında 1 Milyon 390 Bin metrekare arazi suya kavuşacak.

Tokat İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yeşilkaya Sulama Göleti inşaatı hakkında yapılan açıklamada projenin tamamlanması ile yıllık 40 Bin 714 metreküp su veriminin elde edileceği belirtildi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara değinildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Su Verimliliği Seferberliği için Tokat İl Özel İdaresi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tokat’ımızın merkezi başta olmak üzere ilçelerimizde de bereketli tarım alanlarını suya kavuşturmak amacıyla projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğinde; Niksar Yeşilkaya Sulama Göleti Projemizin ihalesini 09 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirerek, jeolojik etütleri ve debi kontrollerinin ardından yüklenici firmaya yer teslimini yaptık ve yaklaşık 9 Milyon TL’lik bir yatırımla projemize başladık. Bugün gelinen nokta itibariyle Sulama Göletimizi tamamlamak üzereyiz. Sulama suyu temin etmek amacıyla Ceplik Pınarı Deresi bölgesinde inşaatına başladığımız Sulama Göletimizin gövde yüksekliği 23,58 metre. Tamamlandığından 139(ha.) hektar arazi suya kavuşacak. Bölgede ikamet eden 300’e yakın çiftçimiz ve üreticimiz bu sulama göletinden faydalanacak.

“Türkiye Yüzyılı’na bir damla da sen ol!” Sloganımızdan hareketle, Tokat’ımızın verimli arazilerini verimli sularla buluşturmaya devam edeceğiz. Tokat’ımıza, Niksar’ımıza ve çiftçilerimize şimdiden hayırlı olmasını dileriz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.