DOLAR 32,2078 0.01%
EURO 35,0588 0.13%
ALTIN 2.523,820,94
BITCOIN 2150429-0,71%
Tokat
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BEYAZ EV PROJESİ TOKAT LANSMAN PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BEYAZ EV PROJESİ TOKAT LANSMAN PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Beyaz Ev” Projesinin lansman ve protokol imza töreni Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

ABONE OL
Aralık 22, 2023 08:09
BEYAZ EV PROJESİ TOKAT LANSMAN PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tokat Valiliği öncülüğünde Tokat Belediyesi, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Beyaz Ev Projesinin lansman ve protokol imza töreni Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Beyaz Ev Projesi Tokat Lansman ve Protokol İmza Törenine; Tokat Valisi Sayın Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı.

Beyaz Ev projesi Tokat lansman ve protokol imza töreninde Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi arasında Beyaz Ev modelinin uygulanmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Proje tanıtım lansmanında konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, aile içinde şiddetin önlenmesi için etkili ve sürekli çözümler üretmek amacıyla oluşturulan Beyaz Ev projesinin Türkiye’de örnek bir proje olacağını belirtti.

Başkan Eyüp Eroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın Valimize ve değerli eşlerine teşekkür ederim. Bu iyiliğin başka şehirlere ulaşması, Bakanlığımızın bu projeye dikkat çekmesi son derece önemli. Tokat’ta hep birlikte uygulayacağımız bu projenin hayırlı olmasını dilerim.

Kadını-erkeğiyle, yaşlısı-genciyle, engellisiyle bu şehirde hep birlikte büyük bir aileyiz. Çok güzel hizmetler yapılıyor ama bir başka nokta var ki o da insan üzerine projeler üretmek ve gerçekleştirmek. Ailede huzur ve mutluluk olursa o aile, o toplum başarılı olur. Güçlü bireyler, güçlü aileleri, güçlü aileler de güçlü toplumları oluşturur ve böylece geleceğe daha iyi bakabiliriz. Bu anlamda aile kurumunu çok önemsiyoruz. Türk Milletini diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerinin başında güçlü aileler gelir. Aile yapımızı, aile mefhumunu çok güçlü tutmalıyız. Güzel evlatlar yetiştirmek için iyi örnekler olmamız gerekiyor. Şehirde yaşanılan birçok travmaları gidermek, birlikte beraberce aynı açıdan ve pencereden bakarak ailelerimizin sorunlarını travmalarını birlikte çözeceğiz.

 “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadisi Şerifinden yola çıkarak insanlarımız içlin faydalı olan tüm projelere imza atmaya devam edecek, Tokat’ımızı her yönüyle önemli şehirlerden biri haline getireceğiz. Proje ortaklarımızın temsilcilerine ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Birlikte ve beraberce gerçekleştireceğimiz bu güzel bir projenin şehrimize hayırlı olmasını dilerim.”

Daha sonra konuşan Vali Numan Hatipoğlu’nun eşi Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, 5 yıldır ilmek ilmek dokunan projenin toplumun kanayan yarası olan kadına şiddeti önlemek adına çıkılmış önemli bir yol olduğunu söyledi. Proje kapsamında projenin kalbi diye ifade ettiği Sarı Oda’dan bahseden Hatipoğlu, ”Başladığımız proje ile birçok kadınımız sonraki süreçte üniversite okumaya karar verdi. Narsistik eğilimi olan eşlerinden sağlıklı bir şekilde boşanabildi. Bunun altını özellikle çiziyorum. Boşanmak her zaman olumsuz bir şey değildir. Çünkü sağlıklı bir şekilde ayrılabilmeleri bile bizim için somut ve çok önemli bir göstergeydi” diye konuştu. Ayfer Hatipoğlu, cesur bir gönüllü ekiple çalıştıklarını belirterek projeye emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Vali Numan Hatipoğlu ise devlet olarak şiddete uğrayan mağdurların korunduğunu  ancak eğer şiddet uygulayana dokunulmazsa ne kadar tedbir alınırsa alınsın yetersiz kalacağını ifade etti.  Bu amaçla Beyaz Ev Projesinin hayata geçirildiğini belirten Vali Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak, geliştirmek ve bu zihniyeti değiştirmek inşallah” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından proje paydaşları Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban arasında protokol imzalanarak proje pastası kesildi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r